top of page
delditskrald_sticker.jpg

TO-GO or to stay

Det meste af Danmark er lukket ned og det er nu kun muligt at nyde sin kaffe TO-GO I forvejen bruger vi alt for mange TO-GO kopper om året - hele 16 milliarder kopper, bare i EU.. De fleste ender til forbrænding, men desværre dukker mange også op i naturen.


Kaffen vi drikker på farten kommer næsten altid i et papkrus, som desværre er foret med plastik og kan derfor ikke sorteres Men det kan plastiklåget og pap holderen Det meste ender dog altid i skraldespanden og ryger til forbrænding.


Det kan vi heldigvis alle være med til at lave om på og sørge for at tage låget og pap holderen med i tasken og sortere det, når vi kommer hjem.


De fleste af vores take-away cafeer ved heldigvis godt at vi alle skal tænke mere bæredygtigt og derfor er der mange der fået fat på bionedbrydelig emballage – problemet er bare at vi alle bliver lidt snydt, for bio emballage kan ikke sorteres derhjemme, som de fleste af os tror....Det bionedbrydelige emballage skal i en speciel maskine der kan varme det op til 60 grader for at komposterer det – dvs. ingen forbrugere vil kunne sortere produktet.

Måske skal vi bare være enige om at intet skal produceres for at holde under en halv time også selvom det er bio nedbrydeligt og kommer fra rest affald… Måske skal vi bare en gang for alle gøre op med ”𝗯𝗿𝘂𝗴 𝗼𝗴 𝘀𝗺𝗶𝗱 𝘃æ𝗸” 𝗸𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗲𝗻… Vi er allerede godt i gang med en ny vane, nemlig at huske mundbind når vi er ude og handle og skal hente vores kaffe… Måske er det nu, det er tid til investere i en genanvendelig to-go kop som kan bruges igen og igen og som vi altid har med i tasken, ligesom med mundbinddet… . Det er ikke let, meeeen....

gode vaner smitter heldigvis..

Seneste blogindlæg
bottom of page