top of page
delditskrald_sticker.jpg

♻Sorteringsguide ♻ MAKE-UP & hudpleje

Nu kommer vi til den svære del af sorteringen, nu skal der bruges lidt ekstra ressourcer fra dig Meget af din make-up og hudpleje kan desværre ikke sorteres, men heldigvis er der noget der kan.


𝗟𝗮𝗱 𝗼𝘀 𝘀𝘁𝗮𝗿𝘁𝗲 𝗺𝗲𝗱 𝗱𝗲𝘁 𝗻𝗲𝗺𝗺𝗲 𝗳ø𝗿𝘀𝘁:

Du kan altid sortere dine plastikflasker fra din shampoo, creme, sæbe mv. Giv det bare et let skyl og så er det klar til at blive til eventuelt nye sæbe flasker.


Men så er der jo de flasker med pumperne, WHAT TO DO? Prøv at skille emballagen ad så godt du kan. Hvis det ikke kan lade sig gøre, så skal emballagen sorteres som det, der er mest af.. En tommelfingerregel når du sortere er: sorter dit emballage som det materiale der er mest af. Hvad fylder mest, plastik eller aluminium og sorter efter det. Og husk, det er bedre at fejle end slet ikke at sortere… Sorterings maskinerne i dag er så gode at de bare sorterer det forkerte fra…

𝗦å 𝗸𝗼𝗺𝗺𝗲𝗿 𝗱𝗲𝘁 𝘀𝘃æ𝗿𝗲;

Mascara, pudder, øjenskygge, neglelak og læbestift, kan desværre ikke sorteres og i de fleste kommuner skal det faktisk sorteres som FARLIGT AFFALD.


Meeen, det kan låget til læbestiften eller låget til dit pudder – så vær kreativ og få sorteret mest muligt.


Og så kommer det store spørgsmål, som vi selv synes er lidt svært: er mit låg lavet af plastik eller aluminium??? Det er ikke altid nemt at vurdere. Men igen, prøv dig frem så godt du kan.


𝗔𝗹𝘂𝗺𝗶𝗻𝗶𝘂𝗺 sorteres som metal og plastik fra din hudpleje og make-up som 𝗵å𝗿𝗱 𝗽𝗹𝗮𝘀𝘁.


Din tomme parfumeflaske eller glasflaske fra dine olier kan også genbruges som 𝗴𝗹𝗮𝘀. Tøm flasken og sørg for at fjerne eventuel pumpe og låg, hvis det er lavet af noget andet end glas.


Og vi skal ikke glemme ALT pappet som beskytter emballagen når du køber det. Pappet kan altsammen sorteres og bruges igen…


Tjek vores website for flere gode råd:

https://www.delditskrald.dk/hvordansortererdu?lang=da

Seneste blogindlæg
bottom of page