top of page
delditskrald_sticker.jpg

Kan vi være det bekendt?

Jeg får nogle gange ret ondt i maven over den måde vi behandler vores planet på, men det er ikke noget jeg kan li at sige højt.  Jeg har ihvertfald været bange for at ende i en kategori hos andre, som værende mega urtet og flipper agtigt. Jeg tænker at jeg er ingen af delene, men har det generelt dårligt over den måde vi har ejer fornemmelse over vores planet på og dermed udvander den for de naturlige ressourcer og tilmed bruger den som skraldespand efterfølgende. Jeg må lige pointere at jeg er ikke nogen helgen selv, men prøver det bedste jeg kan.


Da jeg legede med ideen om DEL DIT SKRALD for 6 år siden var ingen af os nået særligt langt på bæredygtigheds fronten, der er heldigvis sket et stort ryk i vores tankegang  —  men vi er der slet slet ikke endnu. Jeg kan ikke helt finde ud af hvad det er der stopper folk, vi ved jo inderst inde godt at den er helt gal. Jeg har analyseret det så mange gange i forbindelse med DEL DIT SKRALD... En ting jeg ved er at ingen kan li løftede pegefingre, for det kan vi ikke bruge til noget. Men hvordan kan vi få alle til at indse at nok er nok og det er tid til seriøs handling?

I sommerferien deltog jeg i CleanUpCopenhagen, et event arrangeret af et virkelig sødt par som var træt af at se deres elskede søer fyldt med affald. De fik samlet et par 100 mennesker en torsdag ved søerne og efter et par timer var søerne cleanet for skrald. Jeg gik og tænkte på hvor rart det var at være sammen med flere, så man ikke var den tosset skraldedame der går og rydder op efter andre. Det burde jo ikke være pinligt, men anerkendes - hvis man altså tør gøre det. Jeg gør det sjældent og kun sammen med min søn, så er det som om det er bedre tilladt når han er med. Stemningen til eventet var ret fantastisk, der var unge, ældre og børnefamilier - diversiteten var stor og der var en sammenholds stemning der var virkelig rar.

Hvordan kan vi få vendt skuden, så det er dem der hverken tænker på madspild, sortering af affald, købe bæredygtigt mv. der er nogle tosser? Jo mere jeg tænker over det, jo mindre er jeg blevet bange for at ende i den flippede kategori, for de havde fat i noget længe før os andre.

La os alle starte der hvor vi kan overskue det, om det er en kødfri dag, sortering af affald, mindre flyrejser, få skiftet diesel hakkeren ud med en el bil eller hvad der kan passe ind i vores travle hverdag. Gode vaner smitter og når man først er startet et sted er det lettere at fortsætte med nye gode vaner.Seneste blogindlæg
bottom of page