top of page
delditskrald_sticker.jpg

Hvordan sorterer vi når vi er ude?

Sommertiden nærmere sig og man får mere energi og man har meget mere lyst til at være ude - det er fantastisk. Meeeen hvad gør vi med alt skraldet? Selvom vi hos DEL DIT SKRALD virkelig prøver at sorterer alt det emballage vi bruger, så er det bare ikke særlig fedt at spise ude på græsset med vennerne og derefter slæbe rundt på sit plastik emballage resten af dagen, så det gør vi altså ikke;0). Selvom det er det man har lyst til, for der bliver virkelig brugt meget skrald/ emballage i denne sommertid, overalt. Skraldespandende bugner af plastik og pap emballage, en masse materiale som godt kunne være brugt igen. Mange Take-Away steder er begyndt at bruge bio nedbrydelig emballage og det er et fantastisk initiativ, men det er bare ærgeligt at det hele ender til "småt brandbart".

Føtex har for kort tid siden annonceret at de ikke længere vil sælge engangsemballage fra det nye år. De fortæller også at hvert år køber kunderne mere end 25 millioner knive, gafler, kopper, glas, sugerør og tallerkner af plast i Føtex. Engangsemballagen af plastik vil blive skiftet ud med mere bæredygtige alternativer, som alt sammen kan komposteres og det er et rigtigt godt tiltag - vi skal bare sørge for at vi kan få love til at kompostere det, når vi er ude.

Hvad kan vi gøre? Udover at prøve at mindske vores brug af emballage? Kan vi måske stille krav til vores


Take-Away steder og kaffebar? Hvad nu hvis alle Take-Away stederne sørger for at ha et sorteringssystem ude foran butikken, og dermed sørger for at vi har et sted at sortere vores skrald? Hvis vi som forbrugere stiller det som et krav, ville det højst sandsynligt blive en realitet..

Ideen vil være at alle Take-Away steder deler deres skrald med hinanden, da det højst sandsynligt ikke vil være det samme sted du køber din mad fra, som der hvor du har brug for at komme af med det igen.

Tænker du over mængden af skrald og emballage? Ta et skridt ad gangen – goe vaner smitter;0)Seneste blogindlæg
bottom of page