top of page
delditskrald_sticker.jpg

𝗞𝗮𝗻 𝘃𝗶 𝘂𝗻𝗱𝘃æ𝗿𝗲 𝘀𝘁𝗮𝗻𝗻𝗶𝗼𝗹𝗲𝗻?

Noget der har fulgt mange af os siden vi var små, er det famøse stanniol eller sølvpapir, som de fleste af os kalder det.. Det er dejligt nemt og der er en grund til at det har haft sin plads i mange hjem i så mange årtier… Dog er Stanniol noget som kræver ret mange ressourcer at fremstille og det er ikke den bedste løsning for miljøet.

Aalborg Forsyning kommer med et meget godt eksempel på hvor meget stanniol en almindelig familie kan bruge på et år:

Til en almindelig klapsammenrugbrød bruges ca. 20 centimeter sølvpapir. En familie, der laver 2 madpakker om dagen med 3 madder i hver, skal derfor bruge 240 meter sølvpapir på et skoleår - alene på madpakker.

Stanniol er lavet af aluminium og det er en ret krævede ressource at udvinde fra naturen – Bare for at fremstille et kilo aluminium, kræver det i alt 85 kilo affald (kilde: Københavns kommune)


I dag er der heldigvis så mange alternativer til indpakning af mad, lige fra madpapir og plast emballage (der kan holde igen og igen) til madpakken og måske bare den simple løsning med at stille en tallerken ovenpå maden som skal i køleskabet.


Kan vi mon stille og roligt udfase det? Vi ved godt det kræver tid og kreativitet.


Og så kan man jo altid diskutere om det overhovedet gør nogen forskel at vi hver især skifter stanniol ud med en alternativ løsning, i det store billede? 𝗠å𝘀𝗸𝗲 𝗶𝗸𝗸𝗲, men gode vaner smitter og når først man kommer i gang med de små ændringer, så sker der ofte store ændringer på sigt på hele hjemmefronten…


Det er i hvert fald vores ønske med #delditskrald. Ingen løftede pegefingre, men inspiration til at gøre den lille forskel hver dag.𝗣𝘀𝘀𝘀𝘁: til jer som ikke er helt klar til at sige farvel til stanniolen endu, så er det heldigvis muligt at købe stanniol fra 100% genanvendt aluminium – det sparer en hel del på Co2 regnskabet + du selv kan sørge for at sortere dit brugte stanniol i din metal beholder efter endt brug

Seneste blogindlæg
bottom of page