METAL          

PAPIR

GLAS

PAP

PLAST

ALT DET ANDET

METAL          

PAPIR

GLAS

PAP

PLAST

ALT DET ANDET

hjem / HVORDAN SORTERER DU? ...
howto_illu2_plast.jpg
HVORDAN SORTERER DU DIT PLAST...?

 

Plast er en af de helt slemme klimasyndere. Vi hører hele tiden, hvordan det truer miljøet, dyrevelfærden og havene. Det kræver sit at skrue ned på vores eget plastik forbrug, vi har jo været så vant til engangservice, plastikflasker og poser, som gør livet endnu lettere for os. Et sted der er vigtigt at mindske forbruget, er ved single use - plastik er egentlig et godt produkt, hvis bare det bliver brugt til langtidsholdbare produkter som LEGO, hårde hvidevarer og flasker som kan bruges igen og igen.  

Start med at sortere plastik derhjemme, alt fra shampoo flasken til emballage på grøntsager og to-go emballagen fra dit take-aay sted., så er vi sikker på at plastikken ender et sikkert sted og kan blive genbrugt.

 

Skyl dit plast, så der ikke er nogle madrester
tilbage, det kan udvikle bakterier og gør at
plastikken ikke kan genbruges. Skyl kun
plastikken i koldt vand eller ovenskydende
vand ellers går miljøgevinsten tabt.

Bemærk at det ikke er alle kommuner der
sorterer blød plast endnu. Husk at du altid
kan aflevere det på genbrugsstationen 🌱🌱🌱 
Jo flere der gør det, jo mere skub kommer der i
tingene. Vi kan nemlig alle være med til at
gøre en forskel.

EN SIDSTE LILLE TING:
 

Alt plast der indeholder eller har været i tæt kontakt med kemikalier og farligt affald må ikke sorteres som plast, eksempelvis printerpatroner. Det samme gælder faktisk for uhygiejniske produkter som eks. tandbørsten og opvaskebørsten.(jeg plejer dog bare at klippe børsterne af, så jeg kan genanvende plasten)
 

Plast der indeholder PVC (som står for: Polyvinylchlorid) skal afleveres på en genbrugsstation - det er bl.a. ringbind, tagrender og gummistøvler...

Og ja, selv dygtige forsker kan heller ikke finde rundt i de mange typer plast der findes derude, så det er ok hvis du heller ikke kan;)

HUSK: vær ikke bange for at sortere forkert, sorteringsmaskinerne skal nok sortere det ukurante fra. Det vigtigste er at du prøver;)

 

SE HVORDAN DIT PLAST BLIVER TIL NYT:

DEL DIT SKRALD 


Solitudevej 3, 4. tv   /  2200 Kbh N   /   M: 2036 4000  /   hej@delditskrald.dk
F: / delditskrald  –  I: / delditskrald