top of page
delditskrald_sticker.jpg
hjem / HVORDAN SORTERER DU? ...
HVORDAN
SORTERER DU
DIT PLAST?
Plast er en af de helt stor
klimasynder. Vi hører hele tiden, hvordan det truer miljøet, dyrene og havene.
METAL       PAPIR        GLAS       PAP       PLASTIK       ALT DET ANDET      
www_delditskrald_pose.jpg
www_delditskrald_klementiner.jpg
Plastik er egentlig et godt produkt, hvis bare det bliver brugt til langtidsholdbare produkter som LEGO, hårde hvidevarer og flasker som kan bruges igen og igen. Problemet er når vi bruger single-use, som plastik flasker, engangsservice, plastikposer mv. for at gøre livet lidt lettere for os. Vi skal alle blive bedre til at sige nej tak til produkter, som kun er fremstillet med henblik på ikke at leve mere end 10 minutter. Men indtil vi får den gode vane inkorpereret, så kan vi starte med at blive bedre til at sortere plastikken, så det kan bruges igen og ikke ender i naturen.

 Du kan sortere både din shampoo flaske, emballage fra grøntsager, to-go emballage fra dit take-away sted og meget mere – så er vi sikker på at plastikken ender et sikkert sted og kan bruges igen

Knap
Skyl dit plast, så der ikke er nogle madrester tilbage, det kan udvikle bakterier og gør at plastikken ikke kan genbruges. Skyl kun plastikken i koldt vand eller ovenskydende vand ellers går miljøgevinsten tabt.

Bemærk at det ikke er alle kommuner der sorterer blød plast endnu. Husk at du altid kan aflevere det på genbrugsstationen 🌱🌱🌱 Jo flere der gør det, jo mere skub kommer der i tingene. Vi kan nemlig alle være med til at gøre en forskel.

delditskrald_tak_plast.jpg
EN SIDSTE LILLE TING:

Alt plast der indeholder eller har været i tæt kontakt med kemikalier og farligt affald må ikke sorteres som plast, eksempelvis printerpatroner. Det samme gælder faktisk for uhygiejniske produkter som eks. tandbørsten og opvaskebørsten.(Man kan dog klippe børsterne af, så man kan genanvende plasten)
 

Plast der indeholder PVC (som står for: Polyvinylchlorid) skal afleveres på en genbrugsstation - det er bl.a. ringbind, tagrender og gummistøvler...

Selv dygtige forsker kan heller ikke finde rundt i de mange typer plast der findes derude, så det er ok
hvis du heller ikke kan;)

HUSK: vær ikke bange for at sortere forkert, sorterings maskinerne skal nok sortere det ukurante fra. Det vigtigste er at du prøver;)
sortering_howto_plast.png
DEL DIT PLASTIK MED OS ANDRE,
SÅ KAN DET BRUGES IGEN ...

la´´os deles om det vi har tilbage...

bottom of page