top of page
hjem / LIDT OM OS ...
delditskrald_sticker.jpg
HELT ENKELT, DET SKRALD VI SKABER HVER DAG SKAL VI I GANG MED AT SORTERE ELLER IHVERTFALD BLIVE BEDRE TIL DET – SÅ KAN DET BRUGES IGEN.
www_delditskrald_kalle.jpg

MATERIALERNE HAR VI LÅNT FRA NATUREN OG VI HAR IKKE UBEGRÆNSEDE MÆNGDER AF RÅMATERIALER TILBAGE. DET VIL VI GERNE SÆTTE FOKUS PÅ BÅDE DERHJEMME OG NÅR VI ER UDE. VI VIL SAMARBEJDE MED TAKE-AWAY JOINTS, MARKEDSPLADSER, STØRRE KÆDER, SUPERMARKEDER MV. SÅ DE FÅR TÆNKT SORTERING AF DERES SKRALD / EMBALLAGE IND I DERES HVERDAG OG SAMTIDIG HJÆLPER OS FORBRUGERE MED AT OVERSKUE HVORDAN VORES SKRALD SKAL SORTERES OG MÅSKE ENDDDA GIVE OS MULIGHED FOR AT SORTERE. PÅ SIGT HÅBER VI AT VI KAN BLIVE BEDRE TIL AT TAGE HÅND OM DET SKRALD VI SKABER HVER DAG.

DEL DIT SKRALD ER EN IDE AF JEANETTE KOUSTRUP – HUN SYNES ALDRIG DET HAR VÆRET SÆRLIG SEXET AT TÆNKE PÅ MILJØET OG HAR ALTID FØLT AT DE AKTIVISTER, SOM ÅBENBART VAR LANGT FORAN OS ANDRE, RÅBTE FORGÆVES OG ALT FOR HØJT AT JORDEN GÅR UNDER. HUN TOG DET IHVERTFALD IKKE ALVORLIGT OG HAVDE SOM SÅ MANGE ANDRE ALT FOR TRAVLT TIL AT TAGE STILLING TIL DET I HENDES 20´ ER OG START 30´ER HVOR HUN KNOKLEDE AFSTED I REKLAMEBRANCHEN.
DA HUN BLEV MOR OG GIK PÅ BARSEL FIK HUN LIDT FOR MEGET TID TIL AT TÆNKE OG DE VIRKELIG MANGE FORBRUGSVARER DER BLEV SLÆBT OP PÅ 4. SAL FIK HENDE TIL AT TÆNKE OVER HVOR MEGET SKRALD VI EGENTLIG BRUGER OG HVILKET KÆMPEMÆSSIGT OVERFORBRUG HUN SELV HAVDE FÅET BYGGET OP.
STILLE OG ROLIGT STARTEDE HUN MED AT SORTERE SKRALD PÅ BAGTRAPPEN MED NOGLE GL. INDKØBSPOSER HÆNGT OP PÅ SØN - DET VAR IKKE OPTIMALT, DA DET BLEV FOR BESVÆRLIGT AT ÅBNE DØREN HVER GANG EN KONSERVESDÅSE ELLER ET STYKKE PLAST SKULLE SORTERES. HUN DESIGNEDE SIN EGEN ENKLE LØSNING SOM HUN KUNNE HOLDE UD AT SE PÅ I KØKKENET OG KORT TID EFTER BLEV DET EN VANESAG AT SORTERE HENDES SKRALD OG HUN TÆNKTE

"HVIS JEG KAN GØRE DET SÅ KAN ALLE,
BARE VI TAR ET LILLE SKRIDT AD GANGEN"..
 
DA JEANETTE PRØVEDE AT FÅ HENDES DENGANG 5-ÅRIGE SØN KALLE TIL AT SORTERE SKRALD, FORSTOD HAN SLET IKKE BESVÆRET AF AT SORTERE. FØRST DA HAN EN DAG STOD MED EN JORDBÆRBAKKE OG VAR VED AT SMIDE DEN I SKRALDESPANDEN, FORKLAREDE JEANETTE HAM AT HVIS IKKE DE SORTEREDE JORDBÆRBAKKEN, SÅ VAR DER IKKE MATERIALE NOK TIL EN NY JORDBÆRBAKKE TIL EN ANDEN DRENG. TIØREN FALDT FOR KALLE OG NAVNET PÅ PROJEKTET OPSTOD - DEL DIT SKRALD.
ØNSKESCENARIE FOR DEL DIT SKRALD
VI VIL GERNE VÆRE MED TIL AT ÆNDRE VORES VANER OG TANKER VEDR. DET SKRALD VI FORBRUGER HVER DAG. BARE LIGE FÅ OS TIL AT TÆNKE OS LIDT BEDRE OM INDEN VI SMIDER BRUGBARE MATERIALER I SKRALDESPANDEN. VAR DER NOGET VI KUNNE HA GENBRUGT ELLER KUNNE VI HA SPARET NOGLE AF VORES INDKØB VÆK OG HVADMED DE MANGE TO-GO KOPPER, TAKE-AWAY EMBALLAGE VI SMIDER UD HVER DAG?

HVAD NU HVIS VI PÅ SIGT BLEV SÅ GODE TIL AT SORTERE HJEMME AT VI BEGYNDTE AT STILLE KRAV TIL VORES LOKALE CAFE, TAKE-AWAY SPOT, SUPERMARKED MFL. OG KRÆVE AF DEM AT DE GØR DET LETTERE AT SORTERE, OGSÅ NÅR VI ER UDE.

TAG ET LILLE
SKRIDT AD GANGEN, 
GODE VANER HAR
NEMLIG EN TENDENS
TIL AT SMITTE...
kalle.jpg
PRESSEMEDDELELSE:
SKRIV FOR PRESSEBILLEDER: + PRESSE MEDDELELSE:  hej@delditskrald.dk
bottom of page