METAL          

PAPIR

GLAS

PAP

PLAST

ALT DET ANDET

hjem / HVORDAN SORTERER DU? ...
HVORDAN SORTERER DU?
OG HVAD SKER DER EGENTLIG MED DET SKRALD SOM DU VIL
DELE MED ANDRE – HVORDAN BLIR DET TIL NYT...?

Hver dansker smider i gennemsnit 600 kg. skrald ud om året ifølge Miljøstyrelsen. Det er ret meget, men den gode nyhed er at vi er blevet meget bedre til at sortere og det er rigtig godt for miljøet. Jo mere vi deler vores skrald med hinanden, jo mindre CO2 udleder vi. Samtidig opbruger vi heller ikke de få rå materialer vi har tilbage så der kan produceres nye produkter til vores store forbrug. At vi nok på sigt skal mindske forbruget kan vi slet ikke komme udenom, men la os nu bare tage et skridt ad gangen.

Det er egentlig ret simpelt at sortere sit affald - dog skal man lige tjekke med den kommune man bor i, alle kommuner gør det nemlig forskelligt, kun til forvirring. Men helt basic kan vi dele hverdags skrald op i 5 kategorier/fragtioner: METAL, PAPIR, PAP, GLAS & PLAST... Husk, du kan faktisk ikke gøre noget forkert mere, ja det kan være at dit skrald bliver sorteret fra – men hellere det end at vi ikke prøver. Øvelse gør mester.

Om ikke så længe, skal alle Danskere til at sortere i de samme 10 fragtioner. Det kom i et udspil fra regeringen i foråret 2020 og det glæder vi os til. Vi skal nok holde vores lille sorteringsguide opdateret.

ER DU KLAR TIL AT DELE DIT SKRALD?

- LÆS VIDERE I VORES LILLE SORTERINGSGUIDE...
KLIK PÅ HVER ENKELT FRAGTION
...

hvordan sorterer du metal, pap, plast, papir & glas

METAL          

PAPIR

GLAS

PAP

PLAST

DEL DIT SKRALD 


Solitudevej 3, 4. tv   /  2200 Kbh N   /   M: 2036 4000  /   hej@delditskrald.dk
F: / delditskrald  –  I: / delditskrald