top of page
delditskrald_sticker.jpg
METAL       PAPIR        GLAS       PAP       PLASTIK       ALT DET ANDET      
hjem / HVORDAN SORTERER DU? ...
Hver dansker smider i gennemsnit 600 kg. skrald ud om året ifølge Miljøstyrelsen. Det er ret meget, men den gode nyhed er at vi er blevet meget bedre til at sortere og det er rigtig godt for miljøet. Jo mere vi deler vores skrald med hinanden, jo mindre CO2 udleder vi. Samtidig opbruger vi heller ikke de få rå materialer vi har tilbage så der kan produceres nye produkter til vores store forbrug. At vi nok på sigt skal mindske forbruget kan vi slet ikke komme udenom, men la os nu bare tage et skridt ad gangen.

Det er egentlig ret simpelt at sortere sit affald - dog skal man lige tjekke med den kommune man bor i, alle kommuner gør det nemlig forskelligt, kun til forvirring. Men helt basic kan vi dele hverdags skrald op i 5 kategorier/fragtioner: METAL, PAPIR, PAP, GLAS & PLAST...

HVORDAN SORTERER DU DIT SKRALD?
OG HVAD SKER DER EGENTLIG MED DET SKRALD SOM DU DELER MED ANDRE? BLIV LIDT KLOGERE PÅ SORTERING OG HVORDAN DIT SKRALD BLIVER TIL NYT...

Husk, du kan faktisk ikke gøre noget forkert mere, sorteringsmaskinerne er top-nudge. Ja, det kan være at dit skrald bliver sorteret fra fordi det er forkert sorteret – men hellere det end at vi ikke prøver.
ØVELSE GØR MESTER

Om ikke så længe, skal alle Danskere til at sortere i de samme 10 fragtioner. Det kom i et udspil fra regeringen i foråret 2020 og det glæder vi os til. Vi skal nok holde vores lille sorteringsguide opdateret.

ER DU KLAR TIL AT DELE DIT SKRALD?

TAG ET KIG I VORES SORTERINGSGUIDE. KLIK PÅ HVER ENKELT FRAGTION

sorterings_markering_alle_ww.png
bottom of page