top of page
delditskrald_sticker.jpg
hjem / BLOG ...

Indlæg: 20/06 - 119

Singleuse sucks?
Hvad betyder bæredygtighed egentlig?

Indlæg: 21/04 - 19

Hvad sker der med vores sorteret plastik?

Indlæg: 29/10 - 18

Kan vi være det bekendt?
Hvordan sorterer vi når vi er ude?

Indlæg: 15/10 - 18

Indlæg: 30/09 - 18

Kan vi helt undgå plastik?

Indlæg: 08/09 - 18

BLACK FRIDAY vs BLACK FRIDAY

Indlæg: 05/08 - 18

Hvad kan vi egentlig bruge det genadvendte plastik til?

Indlæg: 15/07 - 18

Vidste du at du også kan sortere blød plast?

Indlæg: 18/06 - 18

Det hele startede med en bakke jordbær!

Indlæg: 03/06 - 18

Hvad er Co2 egentlig for noget?

Indlæg: 20/05 - 18

Vores ønske for DEL DIT SKRALD...

Indlæg: 14/05 - 18

singleuse

20/06 - 19

Singleuse sucks?

 

Se videoen om den store RECYCLE krise... En masse lande sorterer deres skrald og sender det til Kina, men der bliver desværre ikke taget godt nok hånd om det...😞

Heldigvis har vi i Danmark gode aftaler med Tyskland og Sverige, hvor vores skrald bliver kørt til og de sørger for at genbruge det... 🌱🌱🌱
Læs vores blogindlæg fra efteråret, da vi var ude på Københavns sorteringsanlæg.
 

Jo mere vi begynder at sortere vores skrald herhjemme, jo før kan vi få "råd" til et sorteringsanlæg herhjemme så vi selv kan styre hvordan materialerne bliver genbrugt... 🙏

Men alt i alt så handler det vel om at vi skal MINIMERE VORES FORBRUG af emballage – og vi skal sætte krav til de store producenter og selvfølgelig os selv som forbrugere...😉 Lidt ligesom Carlsberg, de har taget det alvorligt og minimeret plastik emballagen på deres 6-pack.

Læs mere her.

Screen Shot 2019-06-20 at 12.10.48.png
bæredygtighed
Hvad betyder bæredygtighed egentlig?

 

Nogle dage, når solen aldrig rigtig kommer frem og man er lidt ekstra træt kan man godt stille sig selv spørgsmålet: Kan det overhovedet betale sig og gør jeg egentlig nogen forskel ene mand...? Her står jeg og affaldssorterer alt mit skrald og bruger virkelig meget tid på det — er det overhovedet noget værd?

 

Heldigvis ved jeg at jeg ikke er alene, der er mange derude som også sirligt skyller deres skrald, sorterer det og deler det med os andre... Når alt kommer til alt så handler det om bæredygtighed...

 

MEN HVAD BETYDER BÆREDYGTIGHED EGENTLIG?

Der blir tit brugt ord i kommunikationen om vores miljø, der er blevet nævnt så mange gange at vi har glemt betydningen af det. Ganske enkelt er bæredygtighed et ord der handler om "hvordan vi kan passe på jorden, så den ikke tager skade af den måde, vi lever på" Meget enkelt og fint, for det er lige præcis det vi skal.

 

Først og fremmest skal vi til at forbruge mindre og skabe mindre skrald, men miljø bølgen er først lige skyllet ind over os for alvor og jeg tænker vi alle har brug for små skridt, ellers blir det en alt for stor omvæltning... Vi kan starte stille og rolig ud der hvor det virker overskueligt for hver enkelt af os - det kan være at starte med en kødfri dag, tag cyklen istedet for bilen, skift til grøn energi, smid mindre mad ud, køb mere lokalt og måske begynde at sortere affaldet. Det hele handler om bæredygtighed og dermed stille og roligt at begynde at ændre vores levevaner et skridt ad gangen men stadig med go fart på. Jorden skal nok klare sig, den kan adapte sig, det er værre med de fremtidige generationer af mennesker på jorden.

 

Man taler om at inden år 2100 kan temperaturen stige op til 5 grader over hele jordkloden og der er vi virkelig heldige at at være dansker, vi vil nemlig stadig kunne gro vores afgrøder og kunne bo i mindst halvdelen af vores land — den anden halvdel vil være oversvømmet. Det vil også være slut med rejser til NYC og Shanghai da man mener at vandstanden stiger med 1 meter ved forhøjet temperatur - begge byer ligger kun 1/2 meter over vandets overflade. Derudover vil det det være helt umuligt at bo i de allerede i forvejen varme lande og umuligt at gro afgrøder i det meste af verdenen. Landmændene vil dog få kronede dage i Skandinavien, for vi vil få travlt med at brødføde hele verdenen på ret få hektar.

 

Affaldssortering af metal, glas, plast, papir og pap handler først og fremmest om at se tingene i et større perspektiv, gode vaner smitter og når man først er gået i gang ene mand varer det ikke længe før ens vennekreds hopper med på bølgen. Når først vi er startet i det små, omend det er affaldssortering eller en anden grøn levevis, så får vi helt automatisk et større perspektiv. Jo større forståelse vi får for de ressourcer vi bruger hver dag, jo mere vil vi helt  automatisk tænke over vores handlinger og tage ansvar. Vi kan faktisk ikke være andet bekendt.

 

KAN AFFALDSSORTERING OVERHOVEDET BETALE SIG? og er det ikke ligeså godt bare at sende alt til forbrændning? Ifølge Miljøstyrelsen gir det go mening at sortere sit skrald. Fremstilling af plast, aluminium, papir m.m kræver et stort energiforbrug, men hvis du genanvender materialerne spares der rigtig meget energi og dermed Co2-udledning«. Bare ved fremstilling af 1 kilo aluminimum/ metal kræver det ca. 11 kg. Co2, hvorimod hvis vi sørger for at genanvende materialet kræver det kun 0,4 kg. Co2 så der er helt klart noget at hente på lang sigt og OGSÅ FOR DIT EGET CO2 FODAFTRYK.

21/04 - 19

pink_red_merepabloggen_baere.png
plastik

 

Hvad sker der med vores sorteret plastik

Efter en rundtur på Københavns sorteringsanlæg var jeg rimelig opløftet da jeg cyklede hjem. Selvom Københavns kommune og kommuner generelt bliver kritiseret for deres håndtering af skrald, så var det rart at komme forbi og se at der var fuldstændig styr på det. Det første vi blev introduceret for er den velkendte myte om at det jo ikke kan betale sig at sortere, fordi alt skrald jo alligevel ender i den samme skraldebil. OG JA, det er fuldstændig korrekt – alt skrald ender i den samme skraldebil. De Københavnske skraldebiler har nemlig hele 3 kamre til 3 forskellige slags materiale/fragtioner og det bliver selvfølgelig ikke blandet sammen;0) Til gengæld sparer skraldebilerne en masse brændstof og tid i forhold til afhentning af skrald.

Ved anlægget har de også et mindre test-anlæg til plastik, da man håber på at kunne sammenlægge 39 kommuners plast affald og dermed på sigt få budgetteret et anlæg i København som kan følge med de efterhånden store mængder plast som borgerne sorterer. På sigt håber man også på at få budgetteret et anlæg der kan genanvende plasten.  Anlægget tester hele tiden for at gøre alt bedre og arbejder på at kunne sortere plasten så korrekt, at kvaliteten stiger. Når kvaliteten stiger vil der være større efterspørgsel efter genbrugt plast. 

Egentlig kunne man på sigt, som forbruger, smide alt skrald i en skraldespand og så ville anlægget selv kunne sortere de forskellige fragtioner, men der er vi, som borgere nødt til at hjælpe lidt på vej. Hvis affald, der sagtens kunne blive genbrugt, bliver mikset med bleer, pizzabakker, madrester og andet, så vil kvaliteten falde og plasten vill ikke kunne genanvendes.

Når vi har smidt vores plastik til sortering, bliver det kørt ud til Københavns sorteringsanlæg. Vores sorteret skrald får lige en ekstra sortering for det plast der ikke kan genbruges. Derefter bliver det presset godt sammen (så det ikke fylder noget) og kørt til Alba, en by i Tyskland hvor de kan genanvende vores plast og sælge det videre til producenter. Det er altid et udbud der bestemmer hvem der får lov at  købe vores plast fra København og lige nu er det anlægget i Alba der har fornøjelsen. 

I år har Københavns kommune sendt 2300 tons til Alba og 75% er blevet genanvendt. Resten er desværre blevet brændt af. Årsagen er kvaliteten og det er der hvor test-anlægget hele tiden gør sig bedre og drager nogle erfaringer. Københavns kommune betaler per ton for at få plastikken skippet til Tyskland og det er ikke nogen billig løsning. Derfor er målet at få sit eget anlæg herhjemme. 

Men vi skal hjælpe til, da det kræver at vi sorterer ENDNU mere plastik, så det fremtidige anlæg kan tjene sig selv hjem igen. 

 

Hvis du er i tvivl om hvordan du sorterer, så se vores sorteringsguide eller prøv dig frem. Skulle du komme til at sortere forkert, så gør det ikke noget – alt bliver alligevel sorteret en ekstra gang på anlægget.

29/11 - 18

47319669_2180536272162906_21509333872069
kanviværedetbekendt

 

Kan vi være det bekendt?

Jeg får nogle gange ret ondt i maven over den måde vi behandler vores planet på, men det er ikke noget jeg kan li at sige højt.  Jeg har ihvertfald været bange for at ende i en kategori hos andre, som værende mega urtet og flipper agtigt. Jeg tænker at jeg er ingen af delene, men har det generelt dårligt over den måde vi har ejer fornemmelse over vores planet på og dermed udvander den for de naturlige ressourcer og tilmed bruger den som skraldespand efterfølgende. Jeg må lige pointere at jeg er ikke nogen helgen selv, men prøver det bedste jeg kan.

 

Da jeg legede med ideen om DEL DIT SKRALD for 6 år siden var ingen af os nået særligt langt på bæredygtigheds fronten, der er heldigvis sket et stort ryk i vores tankegang  —  men vi er der slet slet ikke endnu. Jeg kan ikke helt finde ud af hvad det er der stopper folk, vi ved jo inderst inde godt at den er helt gal. Jeg har analyseret det så mange gange i forbindelse med DEL DIT SKRALD... En ting jeg ved er at ingen kan li løftede pegefingre, for det kan vi ikke bruge til noget. Men hvordan kan vi få alle til at indse at nok er nok og det er tid til seriøs handling?  

 

I sommerferien deltog jeg i CleanUpCopenhagen, et event arrangeret af et virkelig sødt par som var træt af at se deres elskede søer fyldt med affald. De fik samlet et par 100 mennesker en torsdag ved søerne og efter et par timer var søerne cleanet for skrald. Jeg gik og tænkte på hvor rart det var at være sammen med flere, så man ikke var den tosset skraldedame der går og rydder op efter andre. Det burde jo ikke være pinligt, men anerkendes - hvis man altså tør gøre det. Jeg gør det sjældent og kun sammen med min søn, så er det som om det er bedre tilladt når han er med. Stemningen til eventet var ret fantastisk, der var unge, ældre og børnefamilier - diversiteten var stor og der var en sammenholds stemning der var virkelig rar.

 

Hvordan kan vi få vendt skuden, så det er dem der hverken tænker på madspild, sortering af affald, købe bæredygtigt mv. der er nogle tosser? Jo mere jeg tænker over det, jo mindre er jeg blevet bange for at ende i den flippede kategori, for de havde fat i noget længe før os andre.

La os alle starte der hvor vi kan overskue det, om det er en kødfridag, sortering af affald, mindre flyrejser, få skiftet diesel hakkeren ud med en el bil eller hvad der kan passe ind i vores travle hverdag. Gode vaner smitter og når man først er startet et sted er det lettere at fortsætte med nye gode vaner.

10/11 - 18

Screen Shot 2018-08-29 at 10.31.20.png
hvordansorterervi

30/09 - 18

 

Hvordan sorterer vi når vi er ude?

Det er sommertid og alt ændrer sig. Man får mere energi og man har meget mere lyst til at være ude, det er fantastisk. Men hvad gør vi med alt skraldet? Selvom vi hos DEL DIT SKRALD virkelig prøver at sortere alt det emballage vi bruger, så er det bare ikke særlig fedt at spise ude på græsset med vennerne og derefter slæbe rundt på sit plastik emballage resten af dagen, så det gør vi altså ikke;0). Selvom det er det man har lyst til, for der bliver virkelig brugt meget skrald/ emballage i denne sommertid, overalt. Skraldespandende bugner af plastik og pap emballage, en masse materiale som godt kunne være brugt igen. Mange Take-Away steder er begyndt at bruge bio nedbrydelig emballage og det er et fantastisk initiativ, men det er bare ærgeligt at det hele ender til "småt brandbart".

Føtex har for kort tid siden annonceret at de ikke længere vil sælge engangsemballage fra det nye år. De fortæller også at hvert år køber kunderne mere end 25 millioner knive, gafler, kopper, glas, sugerør og tallerkner af plast i Føtex. Engangsemballagen af plastik vil blive skiftet ud med mere bæredygtige alternativer, som alt sammen kan komposteres og det er et rigtigt godt tiltag - vi skal bare sørge for at vi kan få love til at kompostere det, når vi er ude.

Hvad kan vi gøre? Udover at prøve at mindske vores brug af emballage? Kan vi måske stille krav til vore Take-Away steder og kaffebar? Hvad nu hvis alle Take-Away stederne sørger for at ha et sorteringssystem ude foran butikken, og dermed sørger for at vi har et sted at sortere vores skrald? Hvis vi som forbrugere stiller det som et krav, ville det højst sandsynligt blive en realitet..

 

Ideen vil være at alle Take-Away steder deler deres skrald med hinanden, da det højst sandsynligt ikke vil være det samme sted du køber din mad fra, som der hvor du har brug for at komme af med det igen.

Tænker du over mængden af skrald og emballage? Ta et skridt ad gangen – goe vaner smitter;0)

08/09 - 18

undgaa plastik

 

Kan vi helt undgå plastik?

Vidste du at kun 9% af al indsamlet plastik i Danmark er blevet genanvendt siden 1950 (kilde: Miljøstyrelsen. Det er meget lidt, specielt når vi alle ved hvor meget Co2 det kræver at producere plastik ud af rå-materialer og hvor lidt Co2 det kræver at genanvende allerede brugt plastik. Det skyldes både os forbrugere som først nu er blevet bedre til at sortere, men også kommunerne og den danske regering som ikke rigtig har fundet løsningen for at sortere plast, før nu. I mange år blev det hele sendt til Tyskland, hvor halvdelen af plastikken blev brændt og slet ikke genanvendt. I 2016 begyndte Københavns Kommune at sende alt plast til Sverige, hvor de har bedre sorteringsmaskiner og dermed kan opnå en større effekt og mere genanvendelse.

 

Selvfølgelig skal kommunerne optimere på genanvendelse, men vi har også et ansvar som forbruger. Udover at det er ret nemt at sortere plastik i hverdagen og vi alle burde stramme op på dette – så er løsningen måske at mimimere plastik fuldstændig i vores hverdag? Vi er blevet så vant til plastik, der er med til at gøre vores hverdag langt nemmere, at vi nogle gange bliver lidt for dovne til at se konsekvensen af vores daglige handlinger. Ligenu står jeg overfor at holde fødselsdag for min søn og alle hans venner fra klassen, det nemmeste vil være at købe engangsemballage – rengøringen efterfølgende vil være så meget nemmere. Måske er det her vi skal stoppe op og tænke at vi faktisk ikke kan være bekendt at være så dovne og bekvemme at vi glemmer at tænke på miljøet og vores fælles fremtid. Og måske tænke tanken at vi er så heldige at vi får lov til at låne lidt fra naturen, men det skal afleveres tilbage. Eller blir det for urtet?

 

Måske skal den danske regering ind og lave et lovforslag, som forbyder brug af engangemballage, mon det vil gøre det lettere? Der var ramaskrig omkring rygeforbuddet for snart 15 år siden, men vi vænnede os hurtigt til det og i dag tror jeg at størtstedelen af den danske befolkning er glad for at nogen greb ind og ændrede en meget dårlig vane. I Frankrig har man for nylig indført en ny lov der sikrer at plastikkopper, bestik og tallerkener skal kunne komposteres. Det er et led i Frankrigs plan om at blive mere effektive i at kæmpe mod klimaforandringer. Se artikel her.

 

Dog er der et kritikpunkt i den nye lov, da man frygter at man ikke opdrager forbrugerne til at tage ansvar, men istedet gir et signal til dem om at man bare kan dumpe sit take-away emballage og mad rester i naturen, da det jo er komposterbart.

 

Er det et lovforslg der skal til eller kan vi tænke selv?

 

VIDSTE DU AT:

Hvert år smider hver eneste dansker i gennemsnit 450 kg. skrald i skraldespanden, det gør os til et af de lande i Europa, der producerer mest affald. I dag bliver det meste affald brændt og bliver omdannet til varme og el, men det er som at tisse i bukserne for at holde sig varm. Løsningen er ikke holdbar, da vi brænder de naturlige råstoffer op, som vi er afhængige af. Råstoffer som metal, kul, olie, sten, sand og grus er ikke-fornyelige råstoffer, som naturen er millioner af år om at danne, dvs. vi kan ikke nå at erstatte råstofferne i vores egen eller børnebørns tid.

Sortering af metal – se her hvad der sker med dit metal!
green friday
BLACK FRIDAY vs GREEN FRIDAY?

 

Det er vildt som BLACK FRIDAY har indtaget det danske marked, det bliver større og større for hvert år og det bliver også mere og mere udskældt. Vi ved det jo godt, vi skal jo ikke købe en masse vi ikke har brug for — specielt fordi vi ved at klimamæssigt er den helt gal og vi er nødt til at bremse op hver især. Meeeeeen........ det vil da være helt tosset ikke at spare lidt på den creme man alligevel bruger, eller de sneakers man har ønsket sig længe, man kan godt føle sig lidt dobbeltmoralsk og draget ind i de mange gode tilbud..

Heldigvis er der dukket en masse fantastiske alternativer op: Skater butikken der dog har gode tilbud, men også opfordrer kunderne til at tage de boards med som de ikke længere bruger, så de kan doneres til unge der ikke har råd, de forskellige webshops som stadig kører tilbud men vælger at donere 10-50% af omsætningen til organisationer med et grønt eller ihvertfald godt budskab, butikker der er nabo til et herberg som opfordrer forbrugerne til at tage deres gamle varme tøj med til de hjemløse, når de alligevel skal ind og shoppe nyt — så kan vi godt forsvare BLACK (GREEN) FRIDAY.

Når du kommer hjem med dine indkøb, så husk at sortere emballagen fra dine produkter. Se med her hvis du er i tvivl www.delditskrald.dk/hvordansortererdu

05/08- 18

Sortering af metal – se her hvad der sker med dit metal!
genadvendt
Hvad kan vi egentlig bruge det genanvendte plastik til ?

Der kommer heldigvis mere og mere fokus på plastik. Selvom plastik bliver hængt ud som en af de helt store klimasyndere, så har materialet gjort meget godt for os - tænk engang en verden uden plastik! Vi er jo alle blevet afhængige af vores plastemballage derhjemme, take-away emballage når vi er ude, poser, vores elskede LEGO mv. og det har gjort vores hverdag langt lettere og lidt sjovere. Om plastik helt skal udgå som materiale er der mange diskussioner om. Vigtigst er ihvertfald at vi får sorteret alt vores plastik så det kan genanvendes og bruges igen. Med tiden lærer vi nok at minimere vores forbrug, men la os nu bare tage et skridt ad gangen.

I dag sørger vores miljøstationer for at vores plastik bliver grov sorteret - dernæst ryger det til syd Sverige hvor det bliver skåret op i mindre stykker, finsorteres og lavet om til plast granulat. Der arbejdes på at få sådanne maskiner herhjemme og kan blive en realitet i 2018. Herfra sælger Sverige det videre til virksomheder som kan bruge genanvendt plast i deres produktion. I dag bruges det meste af det genanvendte plast til eksempelvis havemøbler, vejkegler, tøjproduktion mv. Heldigvis er der flere og flere virksomheder der anvender genanvendt plast i produktionen, og flere arbejder sammen med designere og projektudviklere om nye innovative produkter lavet i genanvendt plast. Det skaber et hype og en efterspørgsel på genanvendte råvarer. 

Blandt de innovative virksomheder er brandet ADIDAS der har designet en sko af plastikaffald fra havene. En lidt ældre nyhed dog, men stadig en innovativ ide der har sat ekstra fokus på genanvendt plastik.

--------------------------------------------

Kom i gang derhjemme med at sortere - gør det nemt og praktisk og ta et skridt ad gangen.. www.delditskrald.dk/hvordansortererdu

15/07 - 18

Sortering af metal – se her hvad der sker med dit metal!
blød plast
Vidste du at du også kan sortere blød plast?

Vidste du at det også er muligt at sortere blød plast? Tilbage i foråret blev det muligt i Danmark at sortere sit bløde plast med det hårde plast og det er rigtig godt – næsten alt det emballage vi slæber med hjem fra supermarkedet er nemlig blød plast, også dine slikposer;)

Plast er rigtig godt at genanvende, det er nemlig lavet af olie og er dermed et fossilt brændstof, ligesom kul og naturgas også er... Og vi har faktisk begrænset ressourcer af fossile brændstoffer. Derudover udledes der også store mængder CO2 når vi brænder al den plast - ca. 1 kilo genanvendt plast sparer klimaet for 4 kilo CO2-udledning, så det gir go mening at sortere sit plast. + der også vil være nok slikposer til alle;)

Er du i tvivl om hvordan man sorterer, så kig med her: www.delditskrald.dk/hvordansortererdu

18/06 - 18

howto_delditskrald_bloedplast.jpg
jordbær
Det hele startede med en bakke jordbær?

og en lille dreng som slet ikke forstod hvor vigtigt det var at affaldssortere <3

Længe havde Jeanette Koustrup, som står bag DEL DIT SKRALD, tænkt over det store overforbrug hun selv havde skabt og alt det emballage hun slæbte op på 4. sal i sin lejlighed. Alt røg i den samme skraldespand og det gav ingen mening at smide så meget emballage ud som bare skulle brændes efterfølgede. Stille og roligt kreerede hun sit helt eget enkle system i køkkenet, muleposer hængt op på søm, det tog ikke lang tid før det blev en god vane at sortere sit skrald.


Da Jeanette prøvede at få hendes dengang 5 årige søn Kalle til at affaldssortere, var det slet ikke nemt – han forstod slet ikke besværet af affaldssortering. Først da han en dag stod med en jordbærbakke og var ved at smide den i skraldespanden, forklarede Jeanette ham at hvis ikke de affaldssorterede jordbærbakken så ville der ikke være nok materiale til en ny jordbærbakke til en anden dreng. Det forstod Kalle og navnet opstod for projektet – DEL DIT SKRALD.

Hvis vi alle deler vores skrald er der nemlig nok materiale til alle – samtidig gør vi miljøet en kæmpe tjeneste og sparer sindsygt meget CO2 ved at genanvende istedet for at producere nyt materiale af rå-stofferne.

03/06 - 18

Sortering af metal – se her hvad der sker med dit metal!
co2

20/05 - 18

Hvad er Co2 egentlig for noget?

Egentlig er det ret simpelt og slet ikke så farligt som vi går og tror. CO2 er egentlig bare en slags luft, der gør at der er varme på jorden. Vi har brug for CO2 – træerne og planterne bruger nemlig CO2 til at vokse og bagefter producerer de så ilt, som vi mennesker og dyr kan leve af - så det er slet ikke så farligt. Faktisk har vi brug for CO2.

Problemet opstår når vi producerer FOR MEGET CO2 og det gør vi bl.a. når vi bruger for meget strøm, bruger bilen og når der hele tiden bliver produceret nye produkter. Når der opstår mere CO2 end hvad træer og planter kan optage, så blir der alt FOR meget varme på vores klode og så opstår det man kalder drivhuseffekten – al den varme kan ikke komme ud af vores atmosfære og så begynder miljøkatastroferne at opstå, såsom orkaner, is der smelter og oversvømmelser.

KAN MAN SÅ UDLIGNE SIT EGET CO2? Tjaaaa, hver dansker bruger i gennemsnit 12 ton CO2 om året ifølge miljøstyrelsen – et træ optager i gennemsnit 12 kilo CO2 om året, så det blir til ret mange træer vi hver især skal plante... :)

Vi kan ikke ændre vores vaner fra dag til dag, men start i det små – evt. spis mindre kød, tag cyklen, sluk for lyset, sig nej tak til plastikposen næste gang du handler eller/ og sortere dit skrald, så sparer vi en masse unødvendig CO2.

Ta et lille skridt ad gangen – husk at gode vaner har en tendens til at smitte.

pink_red_merepabloggen_co2.png
ønske
Vores ønske for DEL DIT SKRALD?

Helt enkelt – det skrald vi skaber hver dag skal vi i gang med at sortere eller ihvertfald blive bedre til det, så kan det bruges igen. Materialerne har vi lånt fra naturen og vi har ikke ubegrænsede mængder, så hvorfor ikke deles om det vi har tilbage?

DEL DIT SKRALD vil gerne skabe mere fokus på affaldssortering, både derhjemme og når vi er ude. Vi har designet en enkel løsning til de små hjem, så det bliver lettere at sortere. Men, vi skal også have mulighed for at sortere når vi er ude.

Vi vil samarbejde med Take-Away joints, markedspladser, større kæder, supermarkeder mv., så de får tænkt affaldssortering ind i deres hverdag og samtidig hjælper os forbruger med at overskue hvordan vores købte emballage skal sorteres og måske endda give os mulighed for at sortere. På sigt håber vi at vi kan blive bedre til at tage hånd om det emballage vi køber med hjem og bruger ude.

LA OS DELES OM DET VI HAR TILBAGE...

14/05- 18

bottom of page